fbpx
„“

Mos Nicolae e bun!

de

 

“Îmi amintesc mereu de copilăria mea, în preajma sărbătorilor. Mai ales de Moș Nicolae. Îmi stăruie în minte acele zile când toți copiii din jurul meu povesteau ceva despre ghetuțe curățate și așezate frumos lângă fereastra pe unde venea Moșul acesta generos doar cu unii, nu cu toți. Și nu-mi amintesc de daruri primite și de mine. Nu că n-aș fi fost un copil cuminte sau că Moșul nu m-ar fi iubit, deși eu așa credeam pe atunci, dar lipsa banilor și a tatălui se pare că influența decizia lui an de an. Și ghet

uțele mele scâlciate rămâneau curate, goale și frumos așezate la fereastră. Mereu. Așteptând daruri care întârziau să apară…”

Ați citit un fragment dintr-o scrisoare găsită de mine undeva, printre hârtii rătăcite. Am primit-o demult, de la o prietenă apropiată, și-mi amintesc că sosise într-un an, după Moș Nicolae și după ce-i dăruisem ceva neimportant ca valoare. Fără să bănuiesc nicio clipă că pentru ea era împlinirea unui vis: primea, în sfârșit, la peste 35 de ani, un cadou de pus în ghetuțe, de la Moșul pe care-l credea uituc în copilărie și de doi ani hain și nemilos de-a dreptul.
Atunci am înteles valoarea unui gest făcut la timp, deși se spune că niciodată nu-i prea târziu. Am aflat prin lovitură de mantă, ca la biliard, că există gesturi mici, aparent nesemnificative, ce pot influența vieți, pot modela caractere, pot împlini vise. Și-am acționat. După puterile mele. Mici, când nu sunt insoțite de solidaritate.

Așadar, vă chem acum să fim solidari, Moș Nicolae este pe-aproape, este bătrân, și da, așa cum credea prietena mea în copilărie, uneori uituc. Să-l ajutam, să-i arătam locurile unde copiii cuminți stau la ferestre și abia așteaptă un semn, oricât de mic, ca să zâmbească fericiți. Să-i umplem sacul cam ușurel, de criză, cu ce putem rupe noi din preaplinul inimii noastre și din portofelul invers proporțional cu mărinimia sufletească.

Pentru asta am ales în acest an Centrul de plasament – Casa de copii preșcolari nr. 3 Sfântul Iosif, din ŞOS. KISELEFF PAVEL DIMITRIEVICI nr. 9, SECTOR 1, BUCUREŞTI și COMPLEXUL SOCIAL DE SERVICII JIULUI, SECTOR 1, BUCUREȘTI.

Ambele sunt instituții de stat, nu sunt în grija niciunei fundații și nevoile lor sunt mari și de tot felul. Având în vedere că Moș Nicolae e programat să vină într-o zi de joi, vizita noastră la copiii frumoși și necăjitț din aceste centre va fi vineri, 7 decembrie, nu întâmplător de ziua Sfintei Filofteia, ocrotitoarea copiilor săraci.
Dragii noștri, bunii noștri, îndrăznim să vă cerem ajutorul pentru ei, cei mici și nevinovați, zâmbitori în fața unei bucățele de bucurie, ca să strângem următoarele produse:

MEDICAMENTE: – pentru copii și adolescenți – doar antitusive (împotriva tusei) și antitermice (pentru scăderea febrei), vitamine, calciu, magneziu etc. În general, medicamente pentru care nu este nevoie de prescripția medicului și care pot fi administrate fără probleme deosebite.

DULCIURI – vă rog, să evităm ciocolata neagră și produsele cu un conținut mare de cacao!
O lista orientativă ar conține: cozonac, biscuiți, ouă Kinder, bomboane Sugus, ciocolată albă și cu lapte, napolitane, eugenii, cereale, croissante, acadele, dropsuri cu fructe, prăjitura casei, prajitura Măgura etc.

FRUCTE

– banane, portocale, mere – acestea trebuie aduse într-o zi cât mai apropiată de ziua evenimentului, fiind perisabile.

JUCĂRII, CĂRȚI

Vă rog să aduceți numai jucării noi, plușurile ar fi minunate! Cărți de colorat sau de povești, creioane colorate, carioci, lego etc.

DIVERSE

Pentru bebeluși – scutece (de tip Pampers) – mărimea 3, 4, 5, șervețele umede, lapte praf fără lactoză.

SUCURI NATURALE – nimic acidulat, vă rugăm!

ALTE SUGESTII DE PRODUSE

– lapte uht, iaurt cu fructe pentru copii (atenție la termenul de garanție, sunt perisabile!), turtă dulce, compoturi etc.

Dragii noștri, cam așa arată o listă aproximativă întocmită de noi, dar ea poate suferi modificări în funcție de ceea ce aveți posibilitatea să dăruiți.
Ajutorul vostru poate veni în mai multe moduri. Puteți să cumpărați din produse, puteți să distribuiți evenimentul și informația pe facebook, bloguri etc. Sau dacă cumva cunoașteți oameni buni si generosi care doresc să participe la o astfel de acțiune, puteți să le povestiți despre evenimentul nostru, noi și niște copii frumoși v-am fi recunoscători!

IMPORTANT: Dacă doriți să contribuiți la această acțiune sau pentru alte detalii, vă rog să ne scrieți pe Facebook la următoarele pagini: Atelier make-up Anca Rădulescu, Anca Rădulescu, Carmen Voinea-Răducanu și Machiaj profesional Irina Șerban. Sau pe mail la irina@scoalademake-up.ro.

Dacă doriți să participati cu produse (exclus bani!), le puteți aduce la sediul nostru din strada Monumentului nr. 14, de luni până joi, între orele 16.00 și 21.00.
Ultima zi pentru a aduce darurile la noi este este miercuri, 5 decembrie – ca să avem timp să facem restul de cumpărături și să pregătim pachetele până vineri, 7 decembrie, când mergem la copii.
Pentru orice sugestii, întrebări, idei, întreaga echipă vă stă la dispoziție.
Vă rog mult să distribuiți evenimentul nostru, ajutorul vostru este dorit, așteptat și va fi binecuvântat!

Vă mulțumesc tuturor.

Echipa “Atelier de make-up Anca Rădulescu”
25 noiembrie 2012

Comentarii

  • Dar din dar se face Rai! Sa fim si noi buni! O imbratisare calda ;o)

    Valerica 26 noiembrie 2012 19:54 Răspunde
  • Carmen, vei mai scrie pe Tango?

    Paste fericit si sarbatori minunate!

    Victoria West 4 mai 2013 18:13 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title